BICIKLIJADA „PUT BIJELE RODE“

Biciklijada “Put bijele rode“ ove godine vodi vas u Bratinu, kroz pitoma naselja, šumu i jednim manjim dijelom županijskom cestom. Plavetnilo neba preko zelenih krošnji stabala lagano zaranja u savršenstvu tišine, boja, života, mirisa i tajnovitosti prirode, prirode koju moramo osjetiti, voljeti i čuvati.

Turistička zajednica općine Pisarovina i JU Zeleni prsten Zagrebačke županije pozivaju Vas  s ciljem zaštite, očuvanja i promocije bijele rode na

8. biciklijadu “Put bijele rode“
u srijedu, 1. svibnja 2024. godine od 10:00 sati.
Krašograd, Bratina 117. Pisarovina,
link

 Staza u dužini 24 km, srednje zahtjevna, s nekoliko većih uspona. Veći dio staze je asfaltni, manji dio staze je makadam (cca 1 km). Vozit ćemo lagano, očekivano trajanje vožnje je cca 3 sata. Stazu možete pogledati na linku.

Bit će organizirano vođenje uz kratka zaustavljanja:

-        a na 4. kilometru prva pauza za okrepu i razgledavanje spomen kuće „Titanic“

-        na cca 8. km bit će još jedna pauza radi osvježenja i dalje ovisno o grupi.

Kotizacija je 5,00 eura (za djecu do 18 godina se ne plaća kotizacija). Uplate na žiro račun:

HR 12 23900011100129229 ili u Turističkoj zajednici općine Pisarovina, Trg hrvatskih velikana 1/1, Pisarovina, od 8 do 15 sati ili na dan biciklijade.

Prijave se primaju do 24.4.2024. do 12:00 h. Nakon 24.4.2024. nisu osigurane majice. Zbog ograničenog broja sudionika, molimo vas, popunite prijavu na sljedećem linku prijava ili pošaljite svoje podatke (ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon, e-mail, veličina majice) na mail: tzpisarovina@pisarovina.hr ili putem telefona: 099 409 5514.

Za sve sudionike biciklijade organizirano je:

-        ulaz u spomen kuću „Titanic“

-        vođene vježbe zagrijavanja i istezanja na startu

-        mjerenje šećera i tlaka

-        poklon paket s majicom

-        za djecu smo pripremili radionice i igre u Krašogradu

-        ručak i voda

Osigurana je biciklistička pratnja, medicinska pomoć i prateće vozilo.

Svojom prijavom na biciklijadu dajete privolu da se vaši podaci koriste u svrhu evidencije sudionika biciklijade i korištenje fotografija u cilju promocije.

Sudionici mlađi od 14 godina mogu sudjelovati isključivo uz pratnju roditelja. Za sudionike mlađe od 16 godina Zakonom je propisano obvezno nošenje kacige, a radi vaše sigurnosti preporučamo nošenje kacige svima. Za djecu mlađu od 10 godina ne preporuča se sudjelovanje u biciklijadi zbog težine rute.

Sudionici voze na vlastitu odgovornost, a organizatori ne odgovaraju za djela učinjena od strane sudionika prema sebi ili trećim osobama.

Pravo sudjelovanja ima onaj koji prihvaća naše uvjete oslobađanja od odgovornosti.

U slučaju kiše biciklijada se odgađa!

Informacija o eventualnom odgađanju termina biti će objavljena na internet stranicama i društvenim mrežama manifestacije najkasnije 3 dana prije održavanja manifestacije.

Svi ste dobrodošli!

OPĆI PODACI

Bijela roda je pokazatelj zdravog života, zdravog tla, zdrave vode i čistog okoliša u kakvom svi želimo živjeti. Roda kao simbol očuvanih prirodnih staništa te tradicionalnih krajolika povezuje kulturnu i prirodnu baštinu Zagrebačke županije. Od davnina postoje razne priče i mitovi o rodama.  Vjeruje se da one donose sreću, plodnost i prosperitet. U pričama za najmlađe, rode donose i djecu. Njihov dolazak i odlazak najavljuje smjenu godišnjih doba.

Rode cijeli život žive u blizini ljudi. Gnijezde se u selima, a hrane na poljoprivrednim površinama. Upravo zato opstanak roda uvelike ovisi i o našem načinu života. Najviše roda u Hrvatskoj se nalazi u Sisačko-moslavačkoj i Zagrebačkoj županiji. Na području naše županije nalazi se čak  269 gnijezda bijele rode.

Čuvajmo rode, vrlo su korisne! Na ekološki način, besplatno, uništavaju ogroman broj glodavaca.

Info: www.zeleni-prsten.hr; www.visitpisarovina.com ; FB Visit Pisarovina; FB Zeleni prsten

POŠALJITE UPIT

Ekopark Kraš